2 Temmuz 2013 Salı

Karataş: İnsanları Diri Diri Yakanlar Müslüman Olamaz


Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği Başkanı Kenan Karataş, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Madımak katliamına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Karataş yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi.
2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen şenliklere katılmak üzere Sivas’a giden ve çoğunluğunu Alevilerin oluşturduğu yazar, ozan ve düşünüre yönelik Madımak oteline baskın düzenlenmiş ve baskın esnasında otel ateşe verilerek 37 vatandaşın diri diri yanmasına sebep olunmuştur. Aralarında Aziz Nesin gibi isimlerinde olduğu gruba yönelik binlerce insanın ayaklanması ve bu ayaklanma esnasında güvenlik güçlerinin etkisiz kalması katliamın meydana gelmesine yol açmıştır. Aziz Nesin katliamdan ağır yaralı olarak kurtulmuştur.
Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak giren bu barbarca yaklaşım birçok ailede derin izler bırakmıştır. Suçsuz ve günahsız insanları sırf düşünceleri yüzünden yakmak ne insanlığa ne de Müslümanlığa sığmamaktadır. En kutsal değer olan yaşamayı Yaradanın dışında bir beşerin kendi eliyle son vermesi kesinlikle İslamiyet’le alakalı olmadığı gibi, aksine günahtır. Bu katliama göz yuman yetkilileri de ayrıca şiddetle kınıyoruz.
Ortaçağ zihniyetiyle demokrasiye, halkların eşitliğine, insanlığa ve bir arada yaşama kültürüne yönelik bu saldırı Türkiye tarihinde utançla yer alacaktır. Dünya’da kitlesel olarak işlenen suçlarda zaman aşımı uygulanmaz iken, Sivas katliamında zaman aşımı uygulanması bizleri endişeye itmektedir. Bizce Madımak katliamını gerçekleştiren asıl suçlular hala elini kolunu sallayarak gezmektedirler. Tek temennimiz bu insanlık suçunu işleyen gerçek faallerin yakalanmasıdır. İnsan olmanın dışına çıkarak sırf dinleri ve düşünceleri yüzünden diri diri yakılan aydınlarımızı rahmetle anıyor, bu barbarlığı yapan zihniyetleri de şiddetle kınıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder